14-04-20 | Zakendoen in Duitsland

Duits-Nederlandse Handelskamer | bericht van 9 april

15868704360VvPWJ1eclEltnW4

In deze onvoorspelbare en hectische tijd is het voor ons belangrijk om kennis te delen en de krachten te bundelen. Als Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) zijn wij de officiële vertegenwoordiging van de Duitse economie in Nederland. Met Duitsland als belangrijkste zakenpartner voor het Nederlandse bedrijfsleven, zullen ook in uw regio vragen rijzen over het wel en wee bij onze Oosterburen. Juist in deze tijd nemen wij het als bilaterale organisatie de taak op ons om kennis en informatie uit het buurland te delen. Daarom hebben wij de volgende informatie voor u beschikbaar:


  1. Wij verzamelen de informatie over de actuele maatregelen in Duitsland in het Nederlands op www.dnhk.org/nl/corona
  2. Denkt u daarbij aan: subsidieregelingen, juridische tips, personeelsvraagstukken en wet- en regelgeving naar regio.
  3. We organiseren speciale webinars met praktische tips en antwoorden op arbeidsrechtelijke vragen omtrent het corona-virus én algemene adviezen over zakendoen in Duitsland.
  4. Onze seminarcoördinator zal u binnenkort informeren over de eerstvolgende webinars omtrent de corona-maatregelen. Deelt u deze gerust met de ondernemers in uw netwerk. Zij kunnen hier aan kostenloos deelnemen.
  5. Op DNHK.BLOG delen wij inspirerende verhalen van ondernemers, die juist in deze crisistijden innoveren, omschakelen en nieuwe samenwerkingen aangaan.
  6. Vanaf derde week april zullen bestuursleden van de DNHK, stuk voor stuk gerenommeerde en ervaren ondernemers, hier bovendien hun visie, tips en adviezen delen in live online sessies.
  7. Om de gedachten even te verzetten delen wij met u en de ondernemers in uw regio ook graag de nieuwste uitgave van onze tweetalig economisch magazine MARKT; dit keer in een vernieuwde online variant: dnhk.org/nl/newsroom/economisch-tijdschrift-markt/actuele-uitgave-marktDat digitale businessmodellen de toekomst zijn, leek zich al voor het virus af te tekenen. De nieuwste uitgave van ons economische magazine MARKT is daarom geheel gewijd aan de digitale transitie. Maar de dynamiek die deze transitie in tijden van corona heeft gekregen, heeft ons verrast en bij de productie van dit nummer ingehaald.
  8. Tot slot staan wij uiteraard ook voor individuele ondernemersvragen ter beschikking. Verwijst u bij ondernemersvragen over de Duitse markt gerust door aan één van onze experts.


Blijft u gezond!


Met vriendelijke groet,

Duits Nederlandse Handelskamer

https://www.dnhk.org/nl/