20-04-20 | Extra aandacht cybercrime

Internetcriminaliteit, maak het ze niet te makkelijk!

Met de uitbraak van het coronavirus signaleert het CCV een toename van internetcriminaliteit. Doe jij ook veel meer online vanuit huis deze dagen? Internetcriminelen ook! Let goed op als je e-mails of andere berichten krijgt. Word je gevraagd haast te maken, gaat het om geld of persoonsgegevens en gaat het over het coronavirus? Eerst checken, dan klikken!


“Jammer toch dat al die criminelen hun creatieve ondernemerschap niet positief inzetten, want ze spelen wel ‘goed’ in op de behoefte van de mens in tijden van crisis”, aldus CCV-adviseur Joeri Vig in zijn blog. Met de uitbraak van het coronavirus signaleert het CCV een toename van internetcriminaliteit.


Zo ziet het landelijk meldpunt internetoplichting de laatste tijd dat meer mensen worden opgelicht door malafide-webshops, die coronagerelateerde producten zoals mondkapjes aanbieden. Daarnaast meldt de politie dat er onder andere e-mails en sms’jes rondgaan die zogenaamd vanuit overheidsinstanties, (nep)bedrijven of werkgevers worden verstuurd. Het CCV deelt op deze pagina informatie gericht op gemeenten, ondernemers en inwoners om de digitale weerbaarheid te vergroten. Doe er je voordeel mee.


Houd hackers buiten de deur! Volg het gratis cybercrime webinar

Nu veel medewerkers thuiswerken, zijn bedrijven extra kwetsbaar voor hackers. Zij maken dankbaar van de zwakke plekken in de beveiliging en proberen bijvoorbeeld via phishingmails in het netwerk van bedrijven binnen te dringen. Daarom organiseert het CCV samen met de regionale Platforms Veilig Ondernemen op 23 april een gratis cybercrime webinar voor ondernemers. Een ethisch hacker geeft tips en trucs om cybercrime te voorkomen. Meld je hier aan!


1587371663NcIhAY7amzsjKOAk