29-07-20 | update project 'Zon op bedrijfsdaken'

29-07-20 | Update

Kijk het webinar hier terug.

Als u interesse heeft in de onafhankelijke dakscan kunt u contact opnemen met adviseur Willem Buiter via telefoonnummer 06-20594741.


20-07-20 | Update

Op 16 juli jl. heeft het Webinar Zon op Bedrijfsdaken ABG plaatsgevonden. Zoals toegezegd in het Webinar vind je hier alvast de in het Webinar gegeven presentatie. In deze presentatie staat op het laatste blad ook het telefoonnummer vermeld van adviseur Willem Buiter zodat er rechtstreeks een afspraak kan worden gemaakt voor een zonnescan op maat op locatie. Verder wordt het filmpje dat gemaakt is van het Webinar gelinkt aan de, binnenkort operationele, “werkgroep ABG Zon op Bedrijfsdaken” op de site van energiewerkplaatsbrabant.nl.


20-06-20 | UItnodiging webinar 'Zon op Bedrijfsdaken'

Bericht van wethouder Ariane Zwarts namens Gemeente Gilze en Rijen


Beste ondernemer,


Wat leuk dat u interesse toont in ons project ‘Zon op Bedrijfsdaken’. Zoals u misschien heeft gelezen, is ons doel binnen nu en eind 2021 zoveel mogelijk grote daken voorzien van zonnepanelen. Dit kunnen we samen met u voor elkaar krijgen!


Online webinar

We kunnen ons voorstellen dat u eerst meer wilt weten. Daarom nodigen we u op donderdag 16 juli uit voor een online webinar. Tussen 15.00 en 16.00 uur krijgt u deze middag uitleg over de opties, heeft u ruimte om vragen te stellen en is het mogelijk direct een afspraak te maken voor een dakscan.


Onafhankelijke dakscan

Wij zijn dit project gestart vanuit het programma Sociale Innovatie van het onafhankelijk kennisplatform Enpuls. Het project is bedoeld om ondernemers zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden en kansen van zonnepanelen. Daarnaast mogen we u namens Enpuls een dakscan aanbieden tegen een gereduceerd tarief (€ 93 in plaats van € 275 inclusief BTW). Een zonnecoach van Enpuls komt dan bij u langs om te onderzoeken of uw dak geschikt is, hoeveel panelen er op passen en hoe het (terug)verdienmodel eruit ziet. Ook legt hij de verschillende opties voor: zelf doen (met collectieve inkoop of onder eigen regie), uw dak verhuren aan een lokale energiecoöperatie, of aansluiting bij een postcoderoosproject.


We helpen u ook met de subsidie-aanvraag

Besluit u ermee door te gaan en heeft u ruimte voor meer dan 50 zonnepanelen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie. Indien u dit wenst, helpen we u ook bij de aanvraag voor SDE++-subsidie. Natuurlijk geheel vrijblijvend en zonder kosten. De aanvraagronde loopt van 29/9 tot 22/10.


Nog even in het kort

Wat: online webinar ‘Zon op Bedrijfsdaken’

Wanneer: 16 juli 2020, aanvang 15.00 uur stipt (u ontvangt in de week van 13 juli een persoonlijke toegangslink)

Voor wie: bedrijven in Gilze en Rijen met een dakoppervlak van meer dan 1000m2

Aanmelden: meld u vóór 13 juli 2020 aan door een e-mail te sturen aan duurzaamheid@abg.nl.


We hopen dat u er de 16e bij bent. Lukt dit niet, maar heeft u wél interesse in het project? Ook dan kunt u een mailtje sturen aan duurzaamheid@abg.nl.


Hartelijke groet,

Ariane Zwarts

Wethouder duurzaamheid